Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) καλεί όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην πρώτη από τις Ημερίδες ανάπτυξης δεξιοτήτων, που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια με τη συγχρηματοδότηση του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ και σε στελέχη της ΤΑ που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,  Βασ. Γεωργίου Α’, 1 στις 9:30 π.μ. και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμως Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.  Έχει ως στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη και υλοποίηση Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) μεταξύ των Δήμων που έχουν υπογράψει το Σύμφωνο, αλλά και άλλων.  Θα αναδείξει επίσης τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά την οικονομική κρίση, ανοίγοντας το δρόμο για ένα ρεαλιστικά αισιόδοξο και αειφορικό μέλλον.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν το όραμα του Συμφώνου των Δημάρχων για την αειφόρο ενέργεια και το ρόλο των τοπικών αρχών ανά την Ευρώπη, οικονομικά και θεσμικά εργαλεία, την υποστήριξη που παρέχεται μέσω οργανισμών και πρωτοβουλιών και την εμπειρία Δημάρχων της Ελλάδας κατά την ανάπτυξη και εφαρμογή των ΣΔΑΕ.

Για πληροφορίες και αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Δήμητρα Μηναδάκη, e-mail: minadaki@cres.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου